CHAKROJEN PUHDISTAMINEN

Ihmisellä on 7 keskeistä chakraa (energiakeskusta), jotka sijoittuvat pystysuoralle linjalle selkärangan kohdalle, tärkeimpään pääenergiakanavaan (sushumnaan). Ihmisellä on itse asiassa kymmeniä pienempiä chakroja ja tuhansia vielä pienempiä chakroja. Kun kehitymme, niitä avautuu koko ajan lisää. Nykyään puhutaan ”uuden ajan chakroista”, 12 chakran tai 13 chakran järjestelmistä. Näihin järjestelmiin olemme siirtymässä ihmiskuntana. Jos chakramme ovat tasapainossa, eikä energiakanavissa ole tukoksia, voimme kokonaisvaltaisesti hyvin. Kun emme ole tasapainossa, vaikuttaa se myös energiajärjestelmäämme ja chakroihimme.

Chakroja ja energiakanavia ei voi tutkia nykyisen tieteen menetelmin. Tieto niistä ja niiden toiminnasta perustuu pitkälti perimätietoon ja havaintoihin. Chakrajärjestelmistä onkin olemassa useita erilaisia näkemyksiä. Tuntuu, että riippuen ihmisestä tai sivustosta, puhutaan eri määrästä chakroja. Mihin siis luottaa, mikä on oikein? 7 keskeisintä chakraa ovat kaikissa lähteissä samat ja niitä kuvataan samalla tavoin. Niiden toiminnasta ollaan samaa mieltä.

“Kaupungin muurin perustukset olivat kaunistetut kaikkinaisilla kalleilla kivillä; ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedon, neljäs smaragdi, viides sardonyks, kuudes sardion, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berylli, yhdeksäs topaasi, kymmenes krysoprasi, yhdestoista hyasintti, kahdestoista ametisti. Ja ne kaksitoista porttia olivat kaksitoista helmeä; kukin portti oli yhdestä helmestä.” -Ilmestyskirja 21:19-22

CHAKRAT JA NIIDEN MERKITYKSET

Chakrojen itsehoitoa voi harjoittaa kuka tahansa, sillä jokaisella meillä on kyky tasapainottaa energioitamme ja sitä kautta parantaa itseämme. Alle on koottu lista siitä, kuinka chakrojen epätasapaino vaikuttaa kehoon ja mieleen.

PERUSCHAKRA: JUURIALUE – PUNAINEN

Fyysinen teema: Alaselkä, häntäluu, jalat, kädet, immuunipuolustus, peräsuoli

Emotionaalinen teema: Fyysinen turvallisuus, ryhmän turvallisuus, tuntea olevansa kotona, kykenee puolustamaan itseään ja seisomaan oman totuuden äärellä (myös henkisesti), tasapainoa perheen kanssa, ihmissuhteet, työ ja raha.

Energia: Kaikki on yhtä – maadoita henki kehosi kanssa; hyväksy itsesi ja työskentele rakkaudellisesti fyysisellä tasolla.

Peruschakrasta valuu energiaa kun: elät vielä sellaisissa virheellisissä uskomuksissa ydinperheesi suhteen mitkä ei enää tue sinua; kun koet että sinun uskontosi, poliittiset näkemykset, sosiaalinen luokka jne. on parempi kun muiden; ja kun pidät kiinni perheessäsi tapahtuneista negatiivisista vanhoista tapahtumista.

Peruschakra vahvistuu kun: ylläpidät tervettä suhtautumista sukuhistoriasi suhteen ja arvostat perheesi traditioita; kun saat rakkaudellista tukea perheeltäsi. Tai jos koet olevasi irrottautunut perheestäsi kykenet siitä huolimatta olemaan turvassa omassa elämässäsi ja selviytymään vastuullisesti omasta elämästäsi.

KAKKOSCHAKRA: SAKRAALIKESKUS – ORANSSI

Fyysinen teema: Sukupuolielimet, lantio, paksusuoli, alempi selkäranka-alue, umpisuoli, virtsarakko, lonkka, ranteet ja nilkat.

Emotionaalinen teema: Oma itsensä suhteessa muihin, heimosta/laumasta irtaantuminen, seksuaalinen nautinto, virkistys/hauskuus, ja syöminen; fyysinen ja mentaalinen ilo; valta ja kontrollointi, syyttäminen ja syyllisyys; eettisyys ja kunniallisuus ihmissuhteissa.

Energia: Toisten kunnioittaminen; luovien kykyjen hyödyntäminen; itselleen omistautunut; osoittaa aitoutta ja kunnioitusta kaikissa ihmissuhteissa.

Kakkoschakrasta valuu energiaa kun: pyrit (tietoisesti tai tiedostamatta) kontrolloimaan muita ihmisiä; kun ruokit pelkoa rahan tuottamisen tai menettämisen suhteen; kun kätket selvittämättömiä ristiriitoja seksuaalisuutesi suhteen.

Kakkoschakra vahvistuu kun: menet ihmissuhteissa virran mukana; kun päästät irti rahan vallasta motivoivana voimana; kun aidosti ilmaiset seksuaalisuuttasi.

KOLMAS CHAKRA: SOLAR PLEXUS – KELTAINEN

Fyysinen teema: Vatsa, suolisto, munuaiset, haima, maksa, sappirakko, perna, umpirauhanen, pohje, kyynärvarsi, selän ja selkärangan keski-alue ja samalla alueella sijaitseva suolisto.

Emotionaalinen teema: Henkilökohtainen voima ja itsetunto; vastuun ottaminen omista valinnoista; itsensä löytäminen ja henkilökohtainen kunnia,; herkkyys arvostelulle; intuitiivinen ääni.

Energia: Itsensä kunnioittaminen; vastuunotto omista päätöksistä ja valinnoista; oppia ylläpitämään terveet rajat suhteessa muihin ihmisiin.

Solar pleksuksesta valuu energiaa kun: rikot sopimukset mihin olet ollut sitoutunut; kun manipuloit muita ihmisiä tavoittaakseen heidän hyväksynnän; kun et kykene ylläpitämään selkeitä rajoja muiden ihmiset kanssa (= saatat pelätä, että sinua ei hyväksytä jos esim. sanot EI)

Solar pleksus vahvistuu kun: olet ylpeä saavutuksistasi, kun luotat intuitioosi; kun pidät lupauksesi.

NELJÄS CHAKRA: SYDÄN – VIHREÄ

Fyysinen teema: Sydänkeskus, verenkierto, rintakehä, rinnat, kylkiluut, keuhkot, pallea, kateenkorva, polvet, kyynärpäät

Emotionaalinen teema: Rakkaus, epäonnistuminen ja yksinäisyys; epätietoisuus ja vieraantuminen; vihamielisyys, suru ja viha/suuttumus; kauna/mielipaha ja katkeruus; anteeksianto ja myötätunto; toivo ja luottamus.

Energia: Rakkaus on pyhä voima; vaali ensin itseäsi ja sitten muita; ilmaise välittämistä toiminnan kautta; vapauta emotionaalista (piilotettua) traumaa; suhtaudu muihin ihmisiin ei-tuomitsevasti.

Sydänchakrasta valuu energiaa kun: sallit menneiden vaikeiden negatiivisten kokemusten rajoittaa valintojasi; kun pidät kiinni kaunasta; kun et salli muiden rakastaa sinua.

Sydänchakra vahvistuu kun: annat anteeksi ilman ehtoja; kun rakastat itseäsi; kun rakastat muita niin paljon että sallit heidän kokea maailma heidän omalla tavallaan.

VIIDES CHAKRA: KURKKU – SININEN

Fyysinen teema: Kurkku, äänihuulet, kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen, ja suu.

Emotionaalinen teema: Tahdonvoima; tuomitsiminen ja arvostelu; itse-ilmaisu ja itsensä hyväksyminen.

Energia: Vapauta henkilökohtainen tahto universaaliselle tahdolle, ilmaise totuutesi puheen kautta; kyky kommunikoida puheen kautta.

Kurkkuchakrasta valuu energiaa kun: sallit muiden määritellä sinun tarpeesi ja mitä haluat; kun valehtelet; kun koet häpeää.

Kurkkuchakra vahvistuu kun: hillitset itsesi; kun tuet muita ihmisiä rakentavan kommunikaation kautta; kun puhut totuutta.

KUUDES CHAKRA: KOLMAS SILMÄ – INDIGO

Fyysinen teema: Hermojärjestelmä, aivolisäke, aivokeskus sillä alueella, silmät, korvat, ja nenä.

Emotionaalinen teema: Intuitio ja emotionaalinen älykkyys; älylliset kyvyt; avoimuus uusille ideoille ja ajatuksille.

Energia: Etsi totuutta; kokea mielen tasapainoa; nähdä totuus ja jumalallinen täydellisyys kaikissa asioissa; puhdistaa alitajuntaa, jotta kykenet kuuntelemaan intuitiota kirkkaammin.

Otsachakrasta valuu energiaa kun: pidät kiinni menneestä surusta; kun suljet mielesi pois epärationaalisille mahdollisuuksille; kun vaadit, että saat loogisia selityksiä kaikille sisäisille kokemuksillesi.

Otsachakra vahvistuu kun: otat emotionaalisia riskejä; kun avaudut mielettömille mahdollisuuksille; kun seuraat vaistojasi.

SEITSEMÄS CHAKRA: KRUUNU – VIOLETTI

Fyysinen teema: Päälaki; korkein aivokeskus, ja käpylisäke.

Emotionaalinen teema: Usko/luottamus, viisaus ja henkisyys; epäitsekkyys; kyky katsoa asioita ja kokemuksia laajemmasta näkökulmasta; kyky luottaa elämään; kokea ykseyttä luomakunnan kanssa.

Energia: Elää tässä hetkessä; sallii henkisyyden oven pysyä auki; kokea yhteys jumalalliseen energiaan.

Kruunuchakrasta valuu energiaa kun: elät elämäsi ilman uskoa; kun asetat ehtoja henkisille kokemuksille; kun torjut ulkoa tulevan ohjauksen, jollei se ilmaannu sinulle siinä muodossa kun itse haluat.

Kruunuchakra vahvistuu kun: tietoisesti rukoilet; kun ilmaiset kiitollisuutta; kun koet että elämäsi on henkisen kehityksen matka.

”Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin! Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.” -Ilmestyskirja 21:13-15

Henkinen kasvu ja Tietoisuuden muutos | Samuli Perälä

CHAKROJEN TASAPAINOTUSHARJOITUS

Asetu istumaan mukavasti tai käy makuuasentoon. Voit myös istua jalat ristissä ikään kuin meditaatioasennossa. Hengitä syvään ja tyhjennä mielesi päivän murheista. Sulje silmäsi ja jatka hengittämistä, kunnes rentoudut. Anna ajatusten tulla ja mennä hengityksesi tahdissa.

Kuvittele sitten ympärillesi valopallo, joka hohtaa kirkasta, valkoista valoa. Jotkut myös visualisoivat kultaisen kartion – ikään kuin pyramidin, jonka sisällä voit istua. Tämän valopallon tai energiakentän sisällä voit aloittaa turvallisen chakratyöskentelyn. Sen tarkoitus on pitää vieraat energiat poissa sillä aikaa kun keskityt itsesi hoitamiseen.

Hengitä syvään ja kuvittele samalla vetäväsi sisällesi universumin energiaa. Se kulkee kruunuchakrasta juurichakran kautta ulos, sisään- ja uloshengityksen mukana. Hengitä näin muutama kerta, ikään kuin puhdistaen kehosi. Aseta sitten energiapallo takaisin paikoilleen. Olet valmis aloittamaan parantavan työskentelyn.

Aloita työskentely juurichakrasta. Paikallista se kehossasi mielesi voimin. Visualisoi punainen energiapallo chakran kohdalle ja keskity siihen. Miltä chakra tuntuu? Minkä värinen se on juuri nyt – Onko se puhdas vai raskas negatiivisesta energiasta? Anna chakran pyöriä hitaasti myötäpäivään. Korjaa sen liikettä.

Mikäli chakra on tukossa tai et tunne sen lainkaan pyörivän, nopeuta sen vauhtia visualisoimalla. Tai mikäli se pyörii valtoimenaan, rauhoita sitä. Keskity chakraan muutaman minuutin ajan – tai niin kauan kuin sinusta on tarpeen. Jotkin chakroistasi voivat vaatia enemmän aikaa ja työtä kuin toiset. Kun sinusta tuntuu, että tämä energiakeskus on tasapainossa, voit siirtyä seuraavaan chakraan – alhaalta ylöspäin. Muista myös vahvistaa chakrojen värejä mielesi voimin.

Kruunuchakra toimii muista chakroista poiketen siten, että se avautuu ylöspäin. Niinpä sen ei tarvitse ”pyöriä” päälaellasi – Se ainoastaan avautuu. Kruunuchakraa ei ole pakko käsitellä tässä harjoituksessa, vaikka siitä onkin hyvä tulla tietoiseksi.

Työskentelyn aikana sinulle voi tulla kummallisia tuntemuksia. Osa niistä voi olla negatiivisia – saatat esimerkiksi kokea surua tai purskahtaa itkuun. Mikäli tunteet käyvät liian voimakkaiksi, keskeytä työskentely siltä päivältä. Sinulla ei ole kiire mihinkään. Palaa harjoitukseen kun olet jälleen siihen valmis.

Chakratyöskentelyn lopuksi vedä jälleen sisällesi universumin valoenergiaa ja anna sen kulkea juurichakran tai jalkojesi kautta ulos. On tärkeää, että ylimääräinen energia todella poistuu, sillä liian suuren energiamäärän käsittely kehossamme väsyttää meidät. Suojaa työskentelyn päätteeksi itsesi jälleen kirkkaalla tai kultaisella valopallolla. Se saa jäädä paikoilleen. Meditaatioharjoituksen päätteeksi tunnet todennäköisesti olosi virkeäksi, levänneeksi ja valppaaksi. Toisaalta jos käsittely on vienyt pitkän ajan ja ollut vaikeaa, on aivan normaalia tuntea olonsa väsyneeksi. Juo lasi vettä ja rentoudu.

”Te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi.” -Johannes 8:32

Näin kohtaat henkisen jumin

Tunteet tulevat ja menevät. On mukavia ja epämukavia tunteita. Joitakin tunteita toivomme kokevamme usein, joitakin tunteita välttelemme sekä tietoisesti että alitajuisesti. Missä tahansa tunnetilassa oletkin, jokainen tunne on elämää sisälläsi. Englanninkielinen tunnetta vastaava sana emotion voisikin sujuvasti kääntyä näin: energy in motion (liikkeessä oleva energia).

Jos emme voi jostakin syystä kohdata jotakin tunnettamme, joudumme luomaan kehoomme riittävän vahvan tunnepanssarin, jotta pystymme estämään tunteen ja kehoreaktion esilletulon. Tässä tilanteessa kehossamme oleva luonnollinen virtaus estyy. Meillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tapamme luoda näitä tunnepanssareita.

Jos joudumme ottamaan tällaisen strategian välttääksemme tuntemasta, emme salli elämän virrata luonnollisesti kehossamme. Kiinalaiset puhuisivat tässä kohtaa meridiaanien eli energiakanavien jumeista, intialaiset chakrojen eli energiakeskusten tukkeutumisesta. Länsimaisen maailmankuvan omaavilla ihmisillä ei ole samankaltaista kehon, mielen ja elämänenergian yhdistävää järjestelmää. Sen vuoksi meidän on vuosisatojen ajan ollut vaikea ymmärtää sitä, miksi saatamme alkaa oireilla kehollisesti silloin, kun joudumme syystä tai toisesta välttämään tunteiden kokemista.

Uskot sitten sisällämme virtaavaan elämänenergiaan tai et, hyödyt silti seuraavasta harjoituksesta. Voit tehdä tämän harjoituksen missä tahansa tilanteessa ja missä tahansa asennossa, et tarvitse muuta kuin hetken läsnäoloa itsesi ja kehosi kanssa. Harjoituksen tavoitteena on kohdata kehossa oleva tunnetta estävä jännitys sellaisena kuin se on, ottaa se vastaan ja päästää siitä lempeästi ja hyväksyvästi hengittämällä irti.

  1. Kun huomaat epämukavan tunteen tai olon, pysähdy ja anna itsellesi lupa kohdata tämä tunne. Jos mahdollista, sulje silmät. Voit nimetä tunteen, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Tee huomioita siitä, oletko jännittänyt joitakin osia kehostasi, esimerkiksi palleaa tai hartioita.
  3. Tutki sitä, miltä jännitys tarkalleen tuntuu kehossasi. Onko se puristavaa, painavaa, kiristävää tai jotakin muuta?
  4. Ala tietoisesti hengittää kohti tätä kehon osaa, ikään kuin virtauttaisit hengitystäsi tämän kehon osan läpi. Jokainen sisään- ja uloshengitys huuhtoo tätä paikkaa, jotta jumi kehossa pääsee vapautumaan ja elämä taas virtaamaan. Käytä tähän 5–10 hengityssykliä.
  5. Anna hengityksesi palata perustilaan. Huomaa kehossasi tällä hetkellä tuntuva elämänvirta, liikkeessä oleva energia. Ole läsnä viisaan kehosi ja sisäisen elämäsi kanssa. Herätä myötätunto ja kiitollisuuden tunne itseäsi kohtaan.

Kehon ja mielen tasapaino

Chakrojen puhdistamisessa ja tasapainottamisessa on tärkeää saada keho ja mieli tasapainoon. Tasapaino löytyy, kun alat elämään totuudessa sielun äänellä, otat vastuun hyvinvoinnistasi ja teet kaiken rakkaudella. Kaikista tärkeintä on että löydät yhteyden sieluusi (Jumalaan) sekä uskot ja tunnet että olet Rakastettu! Olet Rakkaus! <3

Lue lisää mielen vastavoimista elämässä tästä klikkaamalla! >>

”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette.” -1. Korinttolaiskirje 3:16-17

Miten päästä yhteyteen Jumalan kanssa? | Aurinkotie