RAKKAUS IHMISSUHTEISSA

Kaikilla on perustarve löytää yhteys kokonaiseen itseen sekä löytää itsensä rakastettavana ja rakastumiskykyisenä. Tämän saavuttaminen edellyttää pääsemistä hyväksyvään vastavuoroiseen ihmissuhteeseen. Kasvi menee kohti valoa, ihminen kohti hyväksyvää vastavuoroisuutta, jossa voi tulla kohdatuksi ja rakastetuksi.

Monet etsivät romanttista ihmissuhdetta tyydyttämään heidän omat tarpeensa. Tämä voi jatkua jonkun aikaa, mutta ajan mittaan suhde epäonnistuu ja seurauksena on tyytymättömyys. Mutta kun kaksi ihmistä yhdistyvät tarkoituksenaan kasvaa yhdessä, suhde edistyy kohti jotakin paljon suurempaa kuin henkilökohtainen mielihyvä.

Kun menemme ihmissuhteeseen, kaikessa pöhinöissämme usein unohdamme, että annamme itselle luvan tuntea rakkautta, iloa ja suuria tunteita. Mutta koska toisen ihmisen kanssa on niin mahtavaa, annamme hänelle kaiken vallan rakkaudessa. Unohdamme rakastaa itseämme, koska odotamme sitä toiselta ihmiseltä. Hänhän täyttää rakkauden tyhjiösi.

Me lakkaamme rakastamasta itseämme. Me lakkaamme huolehtimasta omista tarpeistamme, toiveistamme ja haaveistamme. Me laitamme toiset (kumppanin, lapset yms.) etusijalle, unohtaen muistaa itseämme. Sen sijaan, että muistaisimme tämän, syytämme toista siitä, että HÄN ei täytä tarpeitasi. Me teemme toiset ihmiset vastuulliseksi omasta onnestamme.

Jos sinusta tuntuu, että olet unohtanut kuinka rakastat itseäsi, palaa siihen hetkeen, joka oli ennen näitä ihmissuhteita ja muista miltä rakkaus tuntui. Ota vastuu omista tarpeistasi ja muista kunnioittaa niitä.

Avaa klikkaamalla mieleisesi artikkeli:

”Ihmissuhteet eivät aiheuta kipua ja onnettomuutta. Ne tuovat esiin kivun ja onnettomuuden joka on jo sinussa.”

-Eckhart Tolle